Strona główna » Trawienie- układ pokarmowy » Digestive Enzymes 100 tabl.enzymy trawienne- produkt wycofany
Nasze nowości
Nasze hity
Kontakt
  • E-mail:sklep@vitavita.pl
  • Telefon531561292
  • Godziny działania sklepucoziennie 9.00 - 21.00, w soboty 10.00 - 14.00
Digestive Enzymes 100 tabl.enzymy trawienne- produkt wycofany

Digestive Enzymes 100 tabl.enzymy trawienne- produkt wycofany

Koszt wysyłki:od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - Darmowa dostawa już od 200 zł! - 14,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Przesyłka pocztowa PACZKA24 - 12,00 zł

Numer katalogowy:CV0127

Stan magazynowy:

opis skrócony:enzymy wspomagajace trawienie

Cena: 101,00 zł

Cena katalogowa: 117,00 zł

Oszczędzasz: 16,00 zł

Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Digestive Enzymes


 
Terapia enzymami wspomaga funkcje jelitowe, wzmacnia system immunologiczny, poprawia absorpcję witamin i składników mineralnych, przynosi dobre efekty w profilaktyce i leczeniu chorób naczyniowych.

Idealnym rozwiązaniem jest produkt firmy Calivita®: Digestive Enzymes. Digestive Enzymes to zestaw naturalnych enzymów trawiennych. Wśród nich bromelina, która prócz tego, iż bierze udział w rozpadzie białek ma właściwości przeciwzapalne. Jej brak natomiast powoduje gnicie białek w jelitach i wytwarzaniu toksycznych substancji groźnych dla zdrowia. Pankreatyna to ważne enzymy trzustkowe ponadto Digestive Enzymes zawiera papaine, proteazę i pepsynę.

W ostatnich latach coraz większą uwagę zwraca się na jakość pożywienia. Bardzo ważne jest co, kiedy i jak spożywamy. Niewiele jednak osób zdaje sobie sprawę, że również bardzo ważny jest prawidłowy proces trawienia. Spożywanie nawet najwyższej jakości produktów na nic się nie zda jeśli nasz organizm nie będzie potrafił rozłożyć, przyswoić i przesłać składników odżywczych do odpowiednich komórek. Inaczej mówiąc pożywienie zostaje rozłożone w przewodzie pokarmowym na składniki proste, które są wchłaniane do krwioobiegu i wykorzystane w procesach komórkowych niezbędnych do życia. Proces ten przebiega prawidłowo tylko wtedy, gdy pożywienie zostanie wcześniej odpowiednio rozłożone przez enzymy trawienne.


Krótko o procesie trawienia.

Proces trawienny zaczyna się w jamie ustnej, gdzie pokarm jest mieszany ze śliną i rozdrabniany przez zęby na mniejsze kawałki a odpowiedni enzym rozpoczyna trawienie skrobi. Tak przygotowany pokarm trafia do żołądka za pomocą ruchów perystaltycznych (rytmiczne, wężowaty ruchy mięśni przewodu pokarmowego). W żołądku następuje wstępne trawienie białka. Enzymy żołądkowe to pepsyna, rennina oraz kwas solny (HCI). Jeśli ilość soku żołądkowego jest zbyt mała zaczynają się procesy zapalne w błonie śluzowej żołądka co jest przyczyną „refluksu” czyli cofania się treści żołądkowej do przełyku, co z kolei wywołuje zgagę. Choroba refluksowa (refluks) jest coraz popularniejsza. Jest efektem złych nawyków żywieniowych i niską jakością pożywienia. Z żołądka pokarm trafia do jelita cienkiego a konkretnie do dwunastnicy. To jelito jest głównym miejscem trawienia i wchłaniania substancji odżywczych. Ostatnim etapem jest jelito grube. Nie możemy oczywiście pominąć roli wątroby i trzustki. Wątroba neutralizuje toksyny, gromadzi witaminę A, D, B12, żelazo i glikogen, jest odpowiedzialna za produkcję żółci. Trzustka natomiast wytwarza najważniejsze enzymy trawienne jak również dwa kluczowe hormony: insulinę i glukagon, które są odpowiedzialne za metabolizm glukozy.


Dlaczego enzymy trawienne są ważne?


Każdy enzym jest stworzony do pełnienia konkretnego zadania. Enzymy rozkładające tłuszcz nie biorą udziału w trawieniu białka i na odwrót. Enzymy mają wpływ na każdy proces zachodzący w organizmie. Zbyt mała ich ilość prowadzi do osłabienia systemu immunologicznego, przyspieszenia procesu starzenia, problemów skórnych, zaburzeñ funkcji wątroby i wielu innych. Im więcej enzymów nasz organizm ma do dyspozycji tym lepiej dla nas. Spożywając surowe pokarmy możemy liczyć na to że około 70% zostanie strawione przez enzymy obecne w tym pożywieniu. Nasza trzustka musi wyprodukować stosunkowo niewielką ilość enzymów. Jednak enzymy są substancjami bardzo wrażliwymi na ciepło i każda obróbka cieplna taką jak gotowanie, smażenie czy pieczenie, sprawia że trzustka musi sama wyprodukować wszystkie niezbędne substancje potrzebne do trawienia. Enzymy nie są też odporne na promieniowanie wytwarzane przez mikrofale, pasteryzację, sterylizację i puszkowanie. Stałe przeciążanie tego małego organu jakim jest trzustka prowadzi nieuchronnie do jej wyczerpania i w następstwie do poważnych chorób. Nasuwa się zatem wniosek, że warto pomyśleć o wspomaganiu produkcji enzymów.

Idealnym rozwiązaniem jest produkt firmy Calivita®: Digestive Enzymes. Digestive Enzymes to zestaw naturalnych enzymów trawiennych. Wśród nich bromelina, która prócz tego, iż bierze udział w rozpadzie białek ma właściwości przeciwzapalne. Jej brak natomiast powoduje gnicie białek w jelitach i wytwarzaniu toksycznych substancji groźnych dla zdrowia. Pankreatyna to ważne enzymy trzustkowe ponadto Digestive Enzymes zawiera papaine, proteazę i pepsynę.


Działanie enzymów w Digestive Enzymes jest wzmocnione poprzez dodanie zbawiennych przy procesie trawienia składników takich jak:
 
  • Ostryż długi (kurkuma)- chroni wątrobę przed substancjami toksycznymi, wzmaga produkcję żółci, chroni przed chorobami pęcherzyka żółciowego, poprzez właściwości rozrzedzające krew może zapobiegać tworzeniu się zakrzepów, łagodzi objawy zapalenia stawów. Efekt synergii osiągniemy łącząc ją z bromelainą (obecną w ananasie) i papiną.
alt
  • Koper włoski- jest to środek wiatropędny rozkurczowy i poprawiający trawienie. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego, posiada właściwości laktacyjne, oczyszcza drogi oddechowe, stymuluje pracę nerek, śledziony i wątroby.
alt
  • Papaja- pobudza trawienie, Indianie używali jej do leczenia ran, chorób grzybiczych skóry oraz infekcji. Wpływa korzystnie na błonę żołądka, zmiękcza mięso.
alt
  • Glutamina i kwas glutaminowy- przyspiesza gojenie wrzodów żołądkowo – jelitowych, zmniejsza zmęczenie i depresję, zapobiega uszkodzeniom mięśni, wzmacnia system immunologiczny.
 
  • Betaina HCL- jest stosowany w bezkwaśności jako suplement kwasu solnego, pobudza funkcję grasicy, obniża pH soku żołądkowego, zmniejsz poziom homocysteiny we krwi
 

Podsumowując, tylko odpowiednio przygotowane i należycie strawione jedzenie może być w pełni wykorzystane przez nasz organizm. Digestive Enzymes zawiera prawie pełne spectrum naturalnych enzymów trawiennych dlatego jest skuteczną pomocą w zaburzeniach trawienia. Niestety spożywane przez nas posiłki zazwyczaj nie zawierają odpowiedniej ilości enzymów. Dlatego trzeba zadbać o ten z pozoru nieistotny proces jakim jest trawienie. Terapia enzymami wspomaga funkcje jelitowe, wzmacnia system immunologiczny, poprawia absorpcję witamin i składników mineralnych, przynosi dobre efekty w profilaktyce i leczeniu chorób naczyniowych. Im jesteśmy starsi tym ważniejsza staje się dodatkowa podaż enzymów trawiennych.

Spożywanie papai i surowego ananasa nie jest zalecane osobom z chorobą wrzodową.

Opakowanie zawiera 100 tabletek.
Skład:
1 tabletka Digestive Enzymes zawiera:
pankreatyna............ 75,00 mg
pepsyna.................. 17,50 mg
betaina HCL............. 10,00 mg
diastaza.................. 10,00 mg
papaina..................... 5,00 mg
kwas glutaminowy.... 25,00 mg
kurkuma.................. 37,50 mg
nasiona kopru.......... 75,00 mg
bromelaina.............. 12,50 mg
proteaza.................. 7,50 mg

DAWKOWANIE: 1- 2 tabletki bezpośrednio przed jedzeniem

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.